Creëer een vertrouwde plek voor je huisdier met het kopen van een hondenbench

Hondenbench kopen? Het is geweldig om een hond in huis te halen. Binnen de kortste keren is hij je beste vriend en heb je een ijzersterke band. Een puppy moet echter nog veel leren. Zo is het aan te raden om het beestje ’s nachts te laten slapen in een bench. Door een aantal tips te volgen kun je een hond snel laten wennen aan zijn hok en wil je huisdier niet eens meer zonder.

Een hondenbench kopen

Voor veel baasjes is een bench een praktisch hulpmiddel om hun hond ’s nachts op te sluiten. Op die manier kan het dier in de nacht niets stuk maken en wordt voorkomen dat je ’s ochtends wakker wordt in een enorme bende. Bovendien is een hondenbench niet zielig omdat het vaak genoeg ruimte biedt. Sterker nog, een hond voelt zich vaak juist veilig in een benchruimte. In principe zijn er twee soorten hondenbench. Je hebt namelijk de keuze uit een open ‘draadkooi’ versie of een dichte kennel van kunststof.

Je huisdier laten wennen aan een bench

De aanschaf van een hondenbench hoeft bovendien niet veel te kosten. Een goedkoop exemplaar kost ongeveer 35 euro, en de duurdere exemplaren 180 euro. Het hangt er vanaf wat voor soort kwaliteit je wenst. Het is wel aan te raden om een hond even te laten wennen aan een nieuwe bench. Laat aan het begin de deur van het hok gewoon open staan. Ook helpt het voedsel van de hond in de bench te leggen. Op die manier moet het dier wel zijn bench bezoeken. Bovendien zorg je daarmee voor een positieve stimulans. De hond voor straf opsluiten in een bench heeft juist een negatief effect. Op een gegeven moment voelt de hond zich thuis in zijn hok. Sterker nog, het wordt een van zijn meest vertrouwde plekjes.