Hulp bij het kiezen van de juiste betonpoer

Betonpoeren zijn betonnen blokken die dienen als fundering van zowel grote als kleine constructies. Ze worden al eeuwen toegepast voor dit doeleinde en zijn zeer duurzaam. In het verleden werden ze gebruikt om constructies die op een houten balken werden gebouwd te ondersteunen. Ze dragen de kracht van de constructie en verdelen die over de grond zodat je veilig en stevig kan bouwen. Vaak hebben ze een rechthoekige vorm of lopen een beetje in een punt om de druk beter te kunnen verdelen. Betonpoeren kunnen worden toegepast in onder andere hekwerken, garages en speeltoestellen, maar ook onder bruggen en viaducten waar ze soms een doorsnee hebben van meer dan 3 meter.

Welke betonpoer is geschikt voor mij?

Het is niet makkelijk om de juiste poer te kiezen voor de juiste situatie. Het ligt er helemaal aan welke constructie je wilt ondersteunen door je betonpoer. Hoe groter de constructie hoe groter de betonpoer die je nodig hebt. Er zijn ook verschillende soorten poeren. Sommige hebben een gat in het midden, andere één of meer staaldraden. Er zijn poeren met verschillende vormen en afmetingen en met verschillende objecten er in verwerkt. Je kan kant en klare poeren kopen, maar ook poeren op maat laten maken. Kortom, de keuze is enorm.

Advies van een expert

Het is verstandig om eerst een bouwplan te maken en daarna met een expert te overleggen welke poer het beste is voor jou. Omdat er zo veel keuze is, en het om veiligheid en duurzaamheid gaat, kan je geen risico’s lopen wat betreft het kiezen van de poer. De adviseurs van sierbetononline https://www.sierbetononline.nl/betonpoeren/ kunnen je helpen bij het maken van de keuze.