Pocketvering voor een goede nachtrust

Ben je op zoek naar een nieuwe matras? Of wordt je ’s ochtends wakker met zere gewrichten en lichaamsdelen? Dan kan je overwegen om een matras met pocketvering aan te schaffen. Deze bevatten veren die zich in een zakje bevinden tussen de onder- en bovenlaag van de matras. De veren kunnen elkaar door het zakje niet aanraken en je voelt ze nauwelijks als je er op ligt. Deze veren verdelen het gewicht gelijkmatiger en zorgen ook voor luchtcirculatie. Daardoor zijn deze matrassen geschikt als je het gauw warm hebt in bed. Bij het kiezen van de matras kan je kijken naar het aantal veren per vierkante meter. Hoe meer veren, hoe beter je lichaam ondersteund wordt.

Waarom pocketvering?

De voordelen van een pocketvering matras zijn veelvoudig. Je kan er erg lang gebruik van maken. De matrassen gaan 10 tot 14 jaar mee en zijn erg stevig. Door de ruimte tussen de veren binnenin de matras, zal de lucht daar beter gereguleerd worden waardoor je het minder snel warm (of koud) zal hebben. De gelijkmatige verdeling zorgt er voor dat je beter uitgeslapen voelt als je opstaat omdat de matras je houding in bed corrigeert. Zo kan je ’s ochtends uitgeslapen en zonder pijn opstaan, klaar voor de dag.

Memory foam

Overweeg je pocketvering omdat je last hebt van je gewrichten? Dan kan je ook kijken naar een matras met pocketvering en een laag memory foam. Dit schuim neemt de vorm aan van je lichaam en geeft zo een nog betere ondersteuning dan pocketvering alleen. De druk op je gewrichten wordt minder waardoor je ook minder pijn zal voelen. Het is niet voor niets dat deze matrassen worden aangeraden door dokters en dat bedden in ziekenhuizen hier mee worden uitgerust. Ga dus nu naar de winkel, investeer in pocketvering en geniet weer van je ochtenden.